Beroepschauffeurs voor RDW pasfoto

Per 1 augustus 2021 speelt PictureMomentZ een belangrijke rol bij het aanvragen van de Kwalificatiekaart van Rijksdienst Wegverkeer (RDW). Dit is een nieuw bewijs van vakbekwaamheid voor beroepschauffeurs die in Nederland werken, maar niet wonen.

 

RDW heeft een digitale pasfoto, handtekening, e-mailadres en telefoonnummer van de beroepschauffeur nodig om de Kwalificatiekaart te maken. Beroepschauffeurs kunnen hiervoor bij PictureMomentZ in Rotterdam terecht.

PictureMomentZ maakt de pasfoto conform de fotomatrix 2020. U zet een handtekening via ons handtekeningen pad en wij vragen u  (chauffeur) om uw e-mailadres en telefoonnummer. Alles verloopt verder digitaal.
Kosten

U betaald slechst € 15,- voor 6 pasfoto's en +€2,95 voor de administratieve handeling die we in de winkel doen.

RDW neemt per SMS en/of e-mail contact op met de beroepschauffeur om de vervolgstappen door te nemen.

Wat is de kwalificatiekaart?

De kwalificatiekaart is een bewijs dat een beroepschauffeur (bus of vrachtwagen) vakbekwaam is. In de volksmond ook wel bekend als de code 95.

Werk je beroepsmatig op een bus of vrachtwagen dan moet er een geldige code 95 aanwezig zijn. Voor personen die in Nederland wonen en werken wordt deze code 95 op het Nederlandse rijbewijs bijgeschreven. Deze vind je terug op de achterzijde van het Nederlandse rijbewijs.

Echter, er is ook een groep chauffeurs die in Nederland werken, maar niet in Nederland wonen. Denk aan de Duitse vrachtwagenchauffeur die voor een Nederlandse werkgever werkzaam is. De chauffeur heeft een Duits rijbewijs en volgt in Nederland zijn vakbekwaamheidsuren. Deze vakbekwaamheidsuren kan de chauffeur niet laten bijschrijven op zijn Duitse rijbewijs. In deze gevallen geeft het RDW een kwalificatiekaart af.