ABOUT US

PictureMomentZ – sinds 1 juli 2007 de print & gift shop waar je snel een uniek cadeau haalt. Je vindt ons in Winkelcentrum Zuidplein in Rotterdam tegenover Pearle, Zara en naast Swarovski op het centrale plein.

Bij PictureMomentZ kun je terecht voor het laten maken en afdrukken van foto’s en officiële pasfoto’s, voor de Kodak printservice en voor gepersonaliseerde cadeau artikelen – zoals mokken, sleutelhangers, dekens, puzzels, broodtrommels – die binnen één uur klaar zijn. Daarnaast kun je hier supersnel textiel laten bedrukken met je eigen tekst, logo of foto tegen de beste prijs-kwaliteitverhouding. Mocht je last minute iets nodig hebben dan is PictureMomentZ de redder in nood.

DE NAAM PICTUREMOMENTZ

In onze begintijd fotografeerden we met fotorolletjes en onze werkzaamheden gingen steeds meer richting studiofotografie. Hier staat de ‘Picture’ in de bedrijfsnaam voor. Mede door de opkomst van de digitale fotografie en de steeds betere camerafuncties op mobiele telefoons begon een nieuw tijdperk waarin iedereen momenten kon vastleggen. Daar komt het tweede deel van de naam, MomentZ, vandaan.

ERKEND LEERBEDRIJF

In 2009 kreeg PictureMomentZ een certificaat als Erkend Leerbedrijf. Elk schooljaar solliciteren zo’n 100 leerlingen bij PictureMomentZ. Wij hebben de luxe positie hieruit maximaal drie stagiaires te kiezen die het vak dan in de praktijk leren. Deze stagiaires zijn afkomstig van scholen als het Grafisch Lyceum, het Da Vinci College, Albeda, Zadkine en nog veel meer scholen. Veel van deze stagiaires worden uiteindelijk enthousiaste medewerkers.

WEDERVERKOPER

PictureMomentZ heeft meer dan vijfhonderd wederverkopers en levert diensten aan verschillende branches en aan bedrijven als McDonald’s, Ahoy, Feyenoord, de gemeente Rotterdam en nog veel meer. PictureMomentZ mag ook een aantal artiesten en bekende Nederlanders tot de klantenkring rekenen.

FOTOSHOOTS

In 2013 werden we gevraagd om in de V&D vestigingen te openen. Hier maakten we zo’n 3.000 fotoshoots per jaar. Helaas ging dit warenhuis in 2015 failliet. Wij zetten toen onze werkzaamheden zelfstandig voort in een 2e pand in Winkelcentrum Zuidplein. 

IN DE SPOTLIGHTS

Onze toewijding en vakmanschap blijven niet onopgemerkt. In 2018 werd PictureMomentZ uitgeroepen tot beste pasfotomaker van Rotterdam. Het jaar daarop volgde de titel ‘Winkelier van het jaar 2019’ van Reclamefolders.nl. In 2021 haalde PictureMomentZ de top 3 van beste ondernemers van Rotterdam. Ook verschillende televisiezenders besteedden aandacht aan onze winkel. Zo waren we te zien bij RTL4, SBS6 en RTV Rijnmond. Onze commercials kun je tegenkomen in de bioscoop bij Pathé, in de vervoermiddelen van de RET en bij FunX op de radio.