Fotomatrix Model 2020

Download
Fotomatrix Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties
RIVG-Fotomatrix+2020+DEF.pdf
Adobe Acrobat document 1.4 MB

NEDERLAND

Er worden strenge eisen gesteld aan de pasfoto's voor Nederlandse paspoorten.
  
Kwaliteit

De foto is in kleuren geeft een natuurlijke weergave van de aanvrager, dus geen optische vervorming of een onnatuurlijke huidskleur, verder is de foto scherp gefotografeerd. De foto is onbeschadigd en een origineel. Geen reproductie (kopie) De foto is afgedrukt op hoogwaardig, glad fotopapier met een minimale resolutie van 400 dpi.


Achtergrond

De achtergrond is lichtgrijs, egaal en gelijkmatig uitgelicht. Er is voldoende contrast zichtbaar tussen het hoofd en de achtergrond Alleen als bijvoorbeeld iemand grijs haar heeft of een hoofddoek die wegvalt tegen de lichtgrijze achtergrond mag de achtergrond iets donkerder zijn weergegeven dan in de fotomatrix.

 

Houding
De aanvrager staat zo op de foto dat het hoofd recht naar voren is gefotografeerd waarbij de ogen op een horizontale lijn staan. Het hoofd is niet gekanteld en de schouders staan recht. Er mag geen sprake zijn van zichtbare ondersteuning, ook niet bij baby's.

Uitdrukking
De aanvrager heeft een neutrale blik,waarbij de ogen volledig zichtbaar zijn. Er wordt recht in de camera gekeken met de mond gesloten.

 

Belichting
De belichting op de foto is zodanig dat deze gelijkmatig is, zowel in het gezicht als in de achtergrond. Er mag geen schaduw in gezicht en achtergrond zichtbaar zijn en ook geen reflectie in het gezicht.


Bril
Als de aanvrager een bril draagt op de foto is het van groot belang goed te controleren dat beide ogen volledig zichtbaar en het montuur niet op de ogen raakt; de bril volledig doorschijnende glazen heeft ener geen reflectie in brillenglazen zichtbaar is, en ook geen schaduw van de bril in de oogkassen.

Weergave gezicht
Het hoofd is onbedekt, tenzij de aanvrager heeft aangetoond dat medische, godsdienstige of levensbeschouwelijke redenen zich hiertegen verzetten. De aanvrager staat met het gezicht volledig zichtbaar op de foto. De ambtenaar moet de ooraanzet kunnen bepalen. Er mogen ook geen verstoringen door reflectie in accessoires zichtbaar zijn.

Positionering
De aanvrager staat afgebeeld met het hoofd gecentreerd, dus in het midden van het beeldoppervlak.

Maatvoering vanaf 11 jaar
Formaat pasfoto 35 mm x 45 mm (bxh) Breedte: van ooraanzet tot ooraanzet minimaal 16 mm en maximaal 20 mm Lengte: van kin tot kruin minimaal 26 mm en maximaal 30 mm.

Maatvoering tot en met 6 jaar
Formaat pasfoto 35 mm x 45 mm (bxh) Breedte: van ooraanzet tot ooraanzet minimaal 16 mm en maximaal 20 mm Lengte: van kin tot kruin minimaal 19 mm en maximaal 30 mm.


AMERICA

Twee pasfoto's in kleur Witte achtergrond. Foto’s mogen niet meer dan één maand oud zijn. Afmeting 2 inch bij 2 inch (5,08 centimeter bij 5,08 centimeter), exclusief rand, het volledige hoofd dient zichtbaar te zijn, van de kruin tot en met de kin.

De pasfoto moet digitaal aangeleverd worden op 2 x 2 inc., niet groter dan 240 KB en 600 pixel en aan elke zijde en met onze computersoftware kunnen wij dat voor je doen en je krijgt het per mail verstuurd. Het hoofd moet tussen 1 inch en 1-3/8 inch groot op de foto staan (25 - 35 mm). Geen vreemde afwijkende kleding, zonder hoofddeksel of donkere bril, tenzij de aanvrager een getekende verklaring overlegt dat het hoofddeksel dagelijks wordt gedragen voor religieuze doeleinden, of een getekende doktersverklaring overlegt dat het gefotografeerde voorwerp dagelijks wordt gebruikt om medische redenen. Klik hier voor het officiële document voor de pasfoto-eisen in America. Amerikaanse en het Indische visum 5x5 cm (2×2 inch) en alle andere internationale paspoort foto's.
 
Binnen 2 minuten leveren we deze:
2 stuks - €15,-
4 stuks - €20,-
6 stuks - €25,-


CANADA

Witte achtergrond
Afmeting 50x70 mm
Schouders en borst moeten te zien zijn.  


CHINA

Een witte (egale) achtergrond Afmeting 38 mm breedte x 48 mm hoogte.


ENGELAND

Twee pasfoto's in kleur.
De pasfoto's mogen niet ouder dan één maand zijn. Het hoofd en gezicht moet volledig zichtbaar zijn, inclusief de oren. Afmeting 45 mm hoog x 35 mm breed exclusief eventuele witte randen. Het formaat van het hoofd van kruin tot kin op de foto moet tussen 29 en 34 mm hoog zijn. De foto moet hoofd en schouders bevatten. Een effen achtergrond met een witte, lichtblauwe of lichtgrijze achtergrond. Er moet een duidelijk contrast zijn tussen het gezicht van de gefotografeerde en de achtergrond.


INDIA

Twee pasfoto's in kleur
Een effen, lichtgekleurde of witte achtergrond. Afmeting 50 mm hoog x 50 mm breed.


INDONESIA

Twee pasfoto's in kleur.

Een lichtgrijze, lichtblauwe of witte (egale) achtergrond hebben. Afmeting 35 mm breedte x 45 mm hoogte.


Peru

Een witte (egale) achtergrond en afgedrukt op mat fotopapier. Afmeting 35 mm breedte x 45 mm hoogte


POLEN

Een lichtgrijze, lichtblauwe of witte (egale) achtergrond. Afmeting 35 mm breedte x 45 mm hoogte


RUSLAND

Twee pasfoto's in kleur.

Een lichtgrijze, lichtblauwe of witte (egale) achtergrond hebben. Afmeting 35 mm breedte x 45 mm hoogte


SAOEDI ARABIE

Twee pasfoto's in kleur
Een witte (egale) achtergrond. Afmeting 35 mm breedte x 45 mm hoogte


SOEDAN

Twee pasfoto's in kleur
Een witte (egale) achtergrond. Afmeting 35 mm breedte x 45 mm hoogte


SPANJE

Twee pasfoto's in kleur
Een witte (egale) achtergrond. Afmeting 35 mm breedte x 45 mm hoogte


SURINAME

Twee pasfoto's in kleur
Een witte (egale) achtergrond. Afmeting 35 mm breedte x 45 mm hoogte