Wij zijn RDW  Erkend Fotograaf.

Digitale pasfoto nodig voor je rijbewijs? Deze kun je nu laten maken  bij  PictureMomentZ op het Winkelcentrum Zuidplein als je je rijbewijs digitaal wilt  verlengen. 

 

Voor het maken van de digitale pasfoto heb  je geen afspraak nodig, je kunt 7 dagen in de week terecht bij ons, zie openingstijden


Prijs is € 15,- + € 2,95 kosten voor digitaal

5 Simpele stappen:

1. Woon je in Rotterdam? Zo ja, dan maken we je pasfoto zeker. Kom je uit een andere regio, dan op eigen risico.
2. Neem je originele (oude) rijbewijs mee naar PictureMomentZ, zodat wij je rijbewijs en ID kunnen controleren.

3. Wij maken de RDW Pasfoto en loaden deze direct samen met je op in het systeem van de RDW.
4. Je zet een digitale handtekening in de winkel en je betaald 
5. via www.rdw.nl/digitaalaanvragenrijbewijs vraag jezelf de rijbewijs aan. Log in met DigiD.

Ben je een RDW Medewerker?

Dan betaald RDW jullie pasfoto. Neem je formulier mee en we maken je pasfoto supersnel.

Hoe vraag je het het aan? 

 

Dit kan online via de website van de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW). Na twee werkdagen kun je het rijbewijs ophalen bij een stadswinkel naar keuze. Voor het ophalen van het verlengde rijbewijs is een afspraak maken dan niet nodig.

DigiD

Online verlengen is mogelijk als de aanvrager al een geldig Nederlands rijbewijs bezit én in Rotterdam woont. Verder is een Android telefoon met NFC-chip nodig om het identiteitsbewijs eenmalig te koppelen aan de DigiD. Zo is de DigiD extra beveiligd. Een Windows-telefoon en een iPhone ondersteunen deze dienst nog niet.

 

Hoe het werkt

Rotterdammers die hun rijbewijs online willen verlengen moeten een nieuwe pasfoto maken bij een door de RDW-erkende fotograaf, bij PictureMomentZ. Een overzicht van andere fotografen is terug te vinden op de website van de RDW. De fotograaf stuurt de pasfoto samen met de handtekening van de aanvrager naar de RDW. Die vergelijkt de foto met speciale software. Als de foto is goedgekeurd kan het rijbewijs daarna online aangevraagd worden met DigiD.

 

Proef

Rotterdam is voortdurend bezig om de dienstverlening aan Rotterdammers nog makkelijker te maken. Daarom doet de gemeente mee aan deze landelijke proef, samen met veertien andere gemeenten. Deze proef duurt minimaal een jaar. Daarna wordt bekeken of die verlengd wordt.